La masia de Can Verdaguer recupera l´encant

Avancen les obres al nou centre cívic de Porta

Can Verdaguer aviat serà un nou punt de trobada per al barri de Porta. En total, els veïns guanyaran més de 1.000 metres quadrats d’equipament, en forma de centre cívic, que inclourà sales de tallers i d’informàtica, una sala d’actes i espai per a les entitats. A més també es recuperarà un jardí interior de 680 metres quadrats amb un espai per a activitats. Les obres de rehabilitació costaran 2,5 milions d´euros.

Can Verdaguer és la darrera masia que ha funcionat com a tal a la ciutat de Barcelona i tot un símbol del passat rural de Nou Barris. L’antic casalot data del segle XVI i està catalogat com a patrimoni històric de la ciutat.

L’actual edifici és el resultat de les múltiples reformes realitzades en un antic mas, les noticies més antigues del qual es remunten al segle XIV. La masia va pertànyer des del seu origen a la família de Berenguer Verdaguer i segons sembla va ser reconstruida després de la Guerra de Successió, l’any 1714. Entre els anys 1858 i 1931 es van realitzar les reformes que han configurat l’estructura actual.

Els germans Samsó van ser els seus últims masovers i van conrear els camps fins a principis de 1990. L’alineació del carrer de Piferrer, l’any 1999, va fer desaparèixer els darrers camps. Finalment l’Ajuntament va adquirir la masia per reconvertir-la en equipament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies