Nit de Cap d´Any

Vigileu que avui surt l´Home dels nassos!

Avui és el darrer dia de l´any, acomiadem el 2011. Molts de vosaltres celebrareu aquesta data menjant-vos dotze grans de raïm, un per cada campanada. I segons diu la tradició catalana, en aquest dia surt l´home dels nassos.
L´home dels nassos és un personatge que té tants nassos com dies li queden a l´any. Però només se´l pot veure el 31 de desembre.
Tradicionalment, s´explica als més petits que en aquest dia surt l´home dels nassos i els nens s´imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que a l´any li queda només un dia per acabar.
A Barcelona era tradició de trobar l´Home dels nassos a les 12 en punt a la plaça del Palau, davant la Llotja de Barcelona, dalt d´un cadafalc perquè tothom el vegi mocar-se amb unes quantes dotzenes de llençols els 365 nassos que s´espera que tingui per tot el cos, ja que no li caben a la cara.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies