Els veïns ocupen el CAP de la Guineueta contra el tancament d’urgències

Els manifestants s’oposen al cesament del servei nocturn i dels caps de setmana a partir de dilluns

Un grup de 200 veïns van ocupar ahir al vespre el CAP de la Guineueta com a protesta contra el tancament del servei d’urgències nocturnes que preveuen a partir del proper dilluns. Una decisió del Departament de Sanitat que s’emmarca en la reordenació de les urgències als ambulatoris de Barcelona per tal de retallar despeses. Els veïns de la Guineueta, Canyelles i Can Peguera s’han oposat al tancament des que es va començar a parlar, abans de l’estiu, sempre recordant l’esforç i les lluites veïnals que el van fer possible. Després d’un acord amb les administracions per realitzar un estudi sobre l’ús de l’equipament fora d’hores i justificar la continuïtat del servei, sembla que finalment no ha estat possible mantenir-ho obert. Des de fa algunes setmanes, els veïns es concentren els dilluns i els divendres per mostrar la seva oposició als plans de la Generalitat. Amb el tancament nocturn i als caps de setmana de les urgències a la Guineuta, els usuaris hauran de desplaçar-se, en aquests horaris, a la Clínica Carmelitana d’Horta-Guinardó, de titularitat privada, i situada al carrer d’Eduard Toda, un indret que segons els veïns, no es troba ben comunicat amb els barris afectats, la qual cosa suposa un greu prejudici, sobretot per a les persones amb mobilitat reduïda. La conseqüència podria ser, doncs, l’assistència a l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb el risc de col•lapsar-ne les urgències.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies