L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’AV de la Prosperitat denuncia les activitats de Telefónica al carre de Boada a la Fiscalia de Medi Ambient i al Síndic de Greuges

Barcelona Televisió emet avui l’Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió amb un nou horari: les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

L’actualitat d’avui la protagonitzen l’associació de veïns de la Prosperitat. Des de fa més de sis anys, els veïns denuncien les activitats que Telefónica porta a terme a l’edifici del carrer de Boada. Una sentència judicial permet a l’Ajuntament, des de fa set mesos, clausurar les instal•lacions fins que l’empresa no resolgui els problemes de fum, vibracions i soroll que genera l’activitat del centre de processament de dades. Els veïns demanen que l’ordre es dugui a terme i han denunciat el cas a la Fiscalia de Medi Ambient i al síndic de greuges. A hores d’ara, l’activitat continua al local de Telefónica i els veïns afirmen que els sorolls, els fums i les vibracions no han desaparegut. Les molèsties van començar quan l’espai es va reconvertir de central de telefonia a centre de processament de dades, sense tenir llicència per a aquesta activitat. La sentència reconeix problemes de contaminació acústica i mediambiental que afecten la salut dels veïns propers al centre. És per això que els veïns es mostren sorpresos, i asseguren que no entenen perquè les administracions no clausuren les instal•lacions. ‘El sistema de ventilació, d’aire condicionat per mantenir el centre de dades, provoca soroll, vibracions i fums pels grups electrògens -explica en Josep Ferrándiz, de l’AV de la Prosperitat- i nosaltres, el que estem demanant és que s’apliqui la llei. Vist que l’Ajuntament no actua hem decidit recórrer al Síndic de Greuges i a la Fiscalia de Medi Ambient perquè estudiï aquest problema, dicti sentència i doni la seva opinió perquè es tanqui aquesta central’.
La guerra veïnal a la Prosperitat contra Telefónica va començar fa sis anys. Primer contra una antena de telefonia mòbil il•legal instal•lada al terrat de l’edifici, que va ser retirada i substituïda per una altra. A més, els veïns també insten l’empresa a complir uns antics acords segons els quals cedien la meitat de l’edifici de Telefónica per a ús del barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies