S’intensifiquen les protestes veïnals pel tancament d’urgències del CAP de la Guineueta

Els veïns es manifesten fins al CUAP d’Horta, centre que a partir de demà acollirà el servei nocturn

A mesura que s’apropa la data del tancament del servei d’urgències nocturnes del CAP de la Guineueta els veïns intensifiquen les protestes. Els veïns han protestat durant mesos cada dilluns i divendres per evitar-ne el tancament, però finalment, tal com va establir el Departament de Sanitat, demà el servei tancarà les portes.

Si divendres els veïns van tancar-se fins les 23.30h com a mesura de protesta, ahir van manifestar-se des del CAP de Guineueta fins al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) d’Horta, que substituirà el servei d’urgències actual. Demà, quan tanqui el CAP de la Guineueta, entrarà en funcionament el nou CUAP d’Horta, de 500 m2, que donarà cobertura assitencial a 134.000 habitants i funcionarà les 24 hores del dia.

Amb el tancament del CAP, molts veïns del barri hauràn de desplaçar-se fora del districte per ser atesos en cas d’urgència. Un inconvenient que, segons els representants veïnals, s’agreuja en cas de persones grans o amb mobilitat reduïda.

La Coordinadora de Veïns considera que el trasllat no és una solució adequada, ja que asseguren que està mal comunicat respecte dels veïns de Nou Barris que habitualment fan servir el CAP de Guineueta. A més, creuen que el cost del lloguer del local és elevat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies