L´Alzamora lluita per conservar la gestió del camp de futbol

Els veïns de Porta donen suport al club, que va perdre en segona instància el concurs, després de 30 anys al barri

Un grup d’amics del barri de Porta van fundar l’any 1948 l’Alzamora Club de Futbol. Anys després, a la dècada dels 70, l’Ajuntament va cedir al club uns antics terrenys de Renfe, on van construir el camp de futbol on van jugar fins que l´any 1992 es van construir les instal·lacions actuals. Des d´aleshores l’Alzamora Club de Futbol gestiona el camp municipal de Porta. En aquests 30 anys, el club ha fet una gran aposta pel futbol base, agafant sobretot jugadors del barri per transmetre els valors de l’esport als més petits. Mostra d´això són els més de 25.000 nois de la zona que han trepitjat el terreny de joc. El club fins i tot ha invertit una part del patrimoni de l’entitat per millorar les instal•lacions. Però després de tots els esforços i diners invertits, l’Alzamora no ha guanyat el concurs municipal i el 31 de juliol perdrà la gestió del camp. El club i els veïns consideren que la resolució del concurs és injusta i per això han decidit mobilitzar-se. Dimarts passat van celebrar una assemblea en un centre cívic Porta Sóller ple de gom a gom per exposar al veïnat la situació, i tenen clar que lluitaran per mantenir la gestió de les instal·lacions. ´Nosaltres, en primera instància, vam guanyar el concurs pel camp- explica en Carlos Valencia, Vicepresident de l´Alzamora CF- però en segona instància per un error de càlcul que deien ells, va guanyar la Fundació Marcet. Per a nosaltres això va ser un trasvals perquè no ho esperàvem. Fa tres anys vàrem posar la gespa artificial al camp amb una part del patrimoni del club i tots els diners que teníem els hem ficat al camp’.
L´Ajuntament justifica la revisió de l´adjudicació per un error en les puntuacions que, en una primera instància, afavorien l´Alzamora. Però els veïns de Porta donen suport al club i afirmen que la gestió de les instal•lacions feta fins ara ha estat impecable. ´La gent està contenta amb la gestió del club, perquè els nens estan contents i això és el més important- afirma en David López, pare d´un dels jugadors del club- Les intal·lacions estan bé, tenen cura d´elles, reparen allò que s´espatlla, el bar funciona correctament, sempre està tot net… Crec que s´hauria de valorar la feina feta i fins i tot que han posat diners de la seva butxaca per millorar el camp´. Actualment, el club té 24 equips de futbol base, la majoria formats per nois del barri. ´És un club de barri, obert a qualsevol nen que vingui – assegura un altre pare, en Francisco Javier Aranda- hi ha nens que no havien jugat mai a futbol, i els accepten i es diverteixen mentre aprenen el que poden. No tindrem cap Messi aquí, però almenys no estan donant voltes pel carrer i fan esport’.
El club i els veïns del barri de Porta s’han organitzat per demanar la continuïtat de la gestió de les instal•lacions. De moment ja han fet arribar les demandes a la Regidora del districte i no descarten organitzar mobilitzacions per defensar l’Alzamora Club de Futbol.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies