Diverses entitats alerten sobre el futur dels plans comunitaris als barris

Les associacions denuncien retards en els cobraments i incertesa per al futur finançament

Dotze entitats sense afany de lucre de diferents barris de Barcelona s’han reunit per buscar estratègies conjuntes per garantir la supervivència dels Plans de Desenvolupament Comunitari, que treballen per la convivència, la cohesió social, la qualitat de vida i la millora dels barris.
A dia d’avui, segons les entitats que gestionen els Plans Comunitaris, els barris que disposen d’aquestes eines estan en risc de perdre-les. Les entitats afectades afirmen en un comunicat que el cobrament del deute per part de la Generalitat dels convenis del 2010 i 2011 s’ha fet efectiu ‘a primers de febrer d’aquest any, i aquests ingressos s’han hagut de destinar a eixugar els deutes generats per les entitats a causa de l’endarreriment dels cobraments.’ Les entitats continuen amb la incertesa per al període 2012, ja que segons han explicat ‘ni la Generalitat de Catalunya ni l’Ajuntament de Barcelona es pronuncien ni es comprometen sobre la quantitat del finançament i les dates del seu cobrament a partir del 2012’.
A causa d’aquesta incertesa, les entitats que gestionen els Plans Comunitaris han adoptat mesures d’urgència per intentar que els projectes no s’enfonsin.

Davant d’aquesta situació, les entitats Associació Enxarxa Pla Comunitari Besòs-Maresme, Associació Barceloneta Alerta, Plataforma d’Entitats de Roquetes, Associació d’Entitats pel Pla Integral del Casc Antic, Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Coordinadora d’Entitats Sagrada Família, Associació Comunitària Verdum, AVV el Poblenou, AVV Sagrada Família, AVV de la Trinitat Nova, AVV del barri de Navas i La Miranda Casal de Barri, han creat un espai de posada en comú de la problemàtica i, en les reunions realitzades fins al moment, han definit una estratègia conjunta per fer front a la qüestió.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies