L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

50 anys d’esperit Ton i Guida

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Avui a l’Infobarris parlarem de l’escola Ton i Guida, un projecte que va començar fa 50 anys. Sorgida de l’esforç pedagògic d’un grup de persones liderades per Maria Antònia Canals, va renovar el model d’escola clàssica a barris com Verdum o les Roquetes. Un esperit engrescador i innovador que va saber transmetre uns valors diferents als de l’escola de tipus tradicional. Ton i Guida va ser una escola capdavantera als anys 60 i 70, que va donar servei als barris de Verdum i les Roquetes, mancats en aquella època de tot tipus de serveis-. Va ser un exemple d´aprenentatge que, 50 anys més tard, encara és un referent al districte.

A principis dels 90, l’escola va quedar en desús. I les aules van omplir-se de diverses entitats de les Roquetes que, per manca d’equipaments, han desenvolupat les activitats al centre Ton i Guida, un espai que ha heretat l’esperit inicial de l’escola.

50 anys més tard, antics mestres i alumnes de l’Escola Ton i Guida volen retrobar-se al setembre al centre per rememorar les experiències viscudes en aquest edifici (enllaç). De moment, ja han creat un espai a Internet per tal d´organitzar l’aniversari.

www.toniguida.net

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies