L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

La capella del Mental s’ensorra

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Avui a Infobarris parlarem sobre la capella de l’antic Institut Mental, un edifici que és part del patrimoni històric del districte i que es troba en perill d’ensorrar-se. Fa tres setmanes els bombers van acordonar-la per evitar riscos. Com ens comenta Alícia Fernández, membre del Grup d’Història de Nou Barris: “Els bombers van acordonar la zona de la capella perquè es veu que s’està ensorrant. Jo crec que és degut a unes obres que s’estan fent al Mercat de la Guineueta que està molt proper i que clarestan afectant la cimentació de l’edifici per què clar, és un edifici històric,és un edifici vell, fa dos segles que el tenim i llavors allò està en un procèsde decadència total. És important recuperar-ho per un tema històric, de memòria, d’identitat i de patrimoni.”

Quan es va enderrocar bona part de l’edifici de l’Institut Mental, el 1973, per fer edificis, només va quedar una part de l’antiga construcció i la capella de Sant Rafel. Els pavellons que van quedar dempeus són ara la seu del districte, la Guàrdia Urbana i la Biblioteca de Nou Barris. Però a hores d’ara, la capella està totalment abandonada i corre el risc de convertir-se en runa.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies