Rússia, anarquia, Santa Engràcia

La història d’un carrer de la Prosperitat

L’any 1891 moria Engràcia Batista i Planas deixant una donació a la Parròquia de Sant Andreu del Palomar. Amb una part d’aquests diners es va construir l’Esglèsia de Santa Engràcia, que acabaria donant nom al carrer. El carrer de Santa Engràcia ha viscut les vicisituts de la història de Nou Barris. La deixadessa municipal que va permetre que durant els anys 50 i 70 es convertís en un espai amb barraques. Com ens comenta Josep Maria Babí, de l’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris: “Com a fets més rellevants que hagi sofert al segle XX i a principis del XXI doncs les vicisituts d’un carrer que no ha estat pas massa cuidat per les autoritats de la època. Així tenim que si l’any 1931 es va pavimentar el carrer de l’esglèsia fins a Font de Canyelles, però el clavegueram en si no es faria fins molts anys després.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies