L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Un projecte per conservar l’aqüeducte realitzat pels alumnes de l’Escola Mestre Morera

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Els alumnes de quart de primària de l´Escola Mestre Morera estan ajudant a conservar l´aqüeducte de Ciutat Meridiana, l´únic monument que hi ha al barri. Ho fan a partir d´un projecte del Museu d´Història de Barcelona, que ha servit també per aconseguir que l’Ajuntament netegi l’entorn de l´aqüeducte.

El projecte s’anomena Patrimonia’m i vol mostrar als alumnes la importància de conservar el patrimoni de la ciutat. En especial els vestigis que tenen més a prop. Com ara, l’aqüeducte.

Un dels trets més característics de Nou Barris ha estat la presència d´aqüeductes al peu de les muntanyes que travessaven torrents i barrancs. Encara hi ha dempeus una part d´aquestes instal•lacions a Ciutat Meridiana. Construïts a finals del segle XIX per l´increment de demanda d´aigua a la ciutat, els aqüeductes van substituir l´antic rec comtal. Amb el pas del temps, però, l’aqüeducte de Ciutat Meridiana s’ha anat degradant. I ara els més petits el volen recuperar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies