L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Els veïns de Porta demanen que es defineixi la futura distribució del centre cívic a Can Verdaguer

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

La masia de Can Verdaguer, com altres casalots de districte, està sent recuperada per a l’ús veïnal. El mas, de més de 600 anys, aviat albergarà el nou centre cívic de Porta i altres entitats. Els veïns que ja veuen el nou aspecte de l’equipament volen conèixer els espais i negociar la distribució de les entitats i associacions que s’hi instal•laran. Bona part de les entitats es traslladaran dels baixos de la plaça Sóller, un espai que els veïns no volen perdre.

Un cop reconvertida en centre cívic, la masia de Can Verdaguer serà un espai de trobada per als veïns de Porta. Més de 1.000 metres quadrats i un jardí interior que els veïns demanen veure per després negociar-ne amb l’Ajuntament les condicions d’ús. Com ens comenta Salva Torres, president de l’Associació de Veïns de Porta “No l’hem vist, hem demanat per activa i per passiva poder veure aquest centre cívic i negociar les condicions en què les entitats poden treballar allà. Fins ara no hem tingut resposta, no hem pogut parlar ni amb el gerent ni la regidora.”

Bona part de les associacions de Porta es troben ara a l’equipament situat als baixos de la plaça de Sóller, un espai que els veïns volen conservar per a la vida cultural del barri. Demanen que, en aquests locals, s’hi ubiqui un espai comunitari compartit per les diverses entitats i un casal de joves per a la zona sud del districte. Així ho afirma Mercè Martinez, del Casal de Joves “Ahora nos reunimos en la asociación de vecinos de Porta, que nos cede el local cuando lo necesitamos y bueno, sin un local donde poder guardar material y cosas, donde reunirnos, no podemos llevar a cabo un casal. Y lo que queremos es que los jóvenes tengamos un espacio donde podamos hacer cosas culturales y de reunión. Y bueno, nuestra reivindicación es ésa, que los bajos de la plaza Sóller sean para la entidades y para el casal de joves.”

L’Ajuntament preveu obrir la masia Can Verdaguer l’any vinent i la proposta municipal és, un cop traslladat el centre cívic, ubicar el Banc dels Aliments als baixos de la plaça de Sóller. De totes maneres, el consistori encara vol negociar amb els veïns altres usos d´aquest espai.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies