Els reportatges de l’Infobarris

La plaça d’Àngel Pestaña, un símbol de la lluita veïnal a Nou Barris

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

La plaça d’Àngel Pestaña és el cor del barri de la Properitat, un espai viu molt utilitzat pels veïns i veïnes del barri. La plaça ha estat fruït de molts anys de lluites veïnals. L’any 1970 un constructor va deixar a mitges la construcció d’unes vivendes al Pla de Santa Engràcia, actual plaça d’Àngel Pestaña, que havien comprat families treballadores. Algunes de les families estafades es van intal•lar en unes barraques edificades al pla. Aquest va ser l’inici de les reivindicacions per aconseguir vivendes dignes i millores en tot l’espai que es va convertir en l’actual plaça d’Àngel Pestaña, centre neuràlgic de festes, trobades i celebracions del barri. Al Casal del Barri de la Prosperitat es va organitzar una exposició retrospectiva que va recuperar algunes imatges que van donar testimoni de tota aquesta lluita que ha marcat la història del barri de la Prosperitat.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/02/06/la-placa-dangel-pestana-un-simbol-de-la-lluita-veinal-a-nou-barris/

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies