Els reportatges de l’Infobarris

La via Júlia, l’eix de la història de Nou Barris

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

La Via Júlia és actualment el principal eix de Nou Barris, un carrer al voltant del qual s’ha desenvolupat gran part de la vida associativa i comercial del districte. Va ser projectada l’any 1905 dins el Pla Jaussely per millorar les comunicacions del centre de la ciutat amb els municipis agregats a Barcelona i en poc temps es va convetir en un centre neuràlgic. La Via Júlia però no sempre s’ha anomenat així. Al llarg del temps i segons les circunstancies polítiques s’ha anomenat passeig de la Muntanya, Quaranta Metres i Carles Marx.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/04/30/la-via-julia-leix-de-la-historia-de-nou-barris/

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies