L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L´escola Ton i Guida compleix 50 anys amb l´esperit viu

Barcelona Televisió emet avui l´Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 12:05h i a les 14:50h (després de l´Infomigdia, en redifusió), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Avui escoltarem els testimonis i records d´exmestres i exalumnes de l´escola Ton i Guida, que enguany compliria 50 anys. Nascuda de l’esforç pedagògic d’un grup de persones liderades per Maria Antònia Canals, Ton i Guida va renovar el model d’escola clàssica ara fa 50 anys. Un esperit engrescador i innovador capdavanter als anys 60 i 70, que va marcar els nens de Verdum i les Roquetes, uns barris mancats en aquella època de tot tipus de serveis. La solidaritat, la integració social i l’intent de millorar l’entorn eren els valors principals d’aquesta l’escola. Els alumnes feien sortides, estudiaven assignatures com plàstica o música i podien expressar-se en català. La creativitat d’aquesta escola impregnava fins i tot les matemàtiques.

L’Escola Ton i Guida estava també molt arrelada als barris. Mestres i alumnes van participar en les mobilitzacions veïnals dels anys 70 i 80. El Ton i Guida és ara un centre d’entitats que encara conserva el nom de l’antiga escola. 50 anys més tard, l’esperit de l’escola encara perviu en mestres i exalumnes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies