Les esquerres demanen un compromís d´inversions mínim al govern

CiU marca com a prioritats l´ocupació i les polítiques d´habitatge al districte

Dues setmanes després que el plenari de Nou barris rebutgés el Pla d’Actuació Municipal (PAM-PAD) presentat pel govern, els partits d’esquerra van instar anit al Consell Plenari del districte a elaborar un full de ruta per a la legislatura que inclogui uns mínims d’inversió. Aquests mínims passen sobretot per lluitar contra l’atur i els desnonaments. Tant PSC com ICV-EUiA van demanar reactivar els plans d’ocupació, mantenir les Cases d’Oficis i continuar amb la remodelació dels barris. Sobre aquests temes, l’equip de govern va explicar les noves funcions de l’Oficina de l’Habitatge, que assessorarà els veïns amb problemes amb l´hipoteca, i fins i tot subvencionarà quotes de lloguer de famílies en situacions especials. A més, la regidora Irma Rognoni va anunciar dos punts de recollida de signatures a favor de la Dació en Pagament (als centres cívics de Porta i Ciutat Meridiana), i va explicar que s´estan duent a terme negociacions amb algunes caixes per convertir en lloguers socials i pisos d´emergència alguns habitatges de l’anonemant “banc dolent”. A hores d´ara, segons va informar el govern, ja s´han visitat una vintena de pisos a Barcelona per valorar el seu estat. El PP va anar més enllà sobre aquest tema, i recollint una reivindicació veïnal, va proposar que els pisos en venda de Regesa a Torre Baró serveixin com a pisos socials per a famílies desnonades. Sobre aquest punt, la regidora havia avançat dilluns a l’Audiència Pública l’existènca d’una negociació amb el propietari dels pisos, el Consell Comarcal del Barcelonès, sense que encara hi hagi fruits. D’altra banda, pel que fa al foment de l’ocupació, el govern va anunciar quatre nous PQPI (Programes de Qualificación Profesional) per a joves de 16 a 19 anys.
Els partits d’esquerra també van demanar el compromís de CiU amb altres temes importants per als veïns com la cobertura de la Ronda de Dalt a Verdum, les Roquetes i la Trinitat Nova, la remodelació dels entorns del Mercat de Montserrat per crear una nova àrea de centralitat i la millora de la mobilitat als barris. Pel que fa a la mobilitat, els veïns van preguntar per la supressió d’unes escales mecàniques al projecte de l’adaptació de l’estació de Virrei Amat, concretament les que sortien enmig de la plaça. La regidora Irma Rognoni va explicar que aquesta modificació del projecte es deu a l’aparició d’unes canonades de gas a la plaça que no deixen espai per a les escales mecàniques, que sí es construiran en les altres sortides. També es va informar sobre la nova xarxa de bus ortogonal, que ha estrenat cinc línies, entre elles, la H6, l’antiga línia 74 que arribava a Virrei Amat.
Les proposicions de PSC i ICV van ser aprovades al plenari amb el vot negatiu de CiU. PP va aprovar la proposta de PSC però es va abstenir en la de ICV-EUiA.
Durant tot el plenari, pares i mares de l´Escola Bressol de Trinitat Nova van mostrar una pancarta demanant la continuïtat del centre al barri. Districte va informar que el Consorci d´Educació ha de veure quin és l´estat de l´equipament.

A la imatge, la Coordinadora d´Entitats exposa les seves demandes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies