La línia H6 substitueix el bus 74

Una de les cinc línies de la nova xarxa ortogonal arriba a Nou Barris

Els veïns de Nou Barris ja poden fer ús d’una de les 5 línies de la nova xarxa de bus. L’H6 substitueix la línia 74. El nou bus circula des de Zona Universitària fins a Fabra i Puig. L’anomenada xarxa ortogonal vol fer més pràctic i ràpid el transport públic en superfície.
Quatre línies més circulen a la ciutat seguint aquest model ortogonal. Un d’ells circula en diagonal, des de Torre Melina fins al passeig Marítim, passant per l’avinguda del Paral·lel. Es tracta de la D20 (Ernest Lluch – Pg. Marítim), que substitueix el tronc comú de les línies 57 i 157, des del carrer de Collblanc fins al passeig Marítim.
A banda de l’H6 (Zona Universitària-Fabra i Puig), una altre línia fa un recorregut horitzontal travessant la Gran Via (l’H12 Gornal – Besòs/Verneda, que substitueix la línia 56).
Un quart bus va des de Sarrià fins a la plaça d’Espanya (la V7 Pl. Espanya – Sarrià, que substitueix la línia 30). I per últim, l’altre recorregut vertical és el bus que fa el trajecte des de Montbau fins al mar (la V21 Montbau – Pg. Marítim, que substitueix la línia 10).
Una de les novetats d’aquesta xarxa són els punts d’intercanvi, és a dir els llocs de creuament entre les línies de la nova xarxa, on es pot intercanviar de línia horitzontal a línia vertical i/o diagonal (i viceversa). Alguns d’aquests punts d’intercanvi són d’especial importància perquè se situen en punts estratègics de la ciutat i connecten la nova xarxa amb altres mitjans de transport (metro, tren, ferrocarril,…). En aquesta primera fase estan previstos sis punts d’intercanvi.
Per consultar el funcionament, les parades i els trajectes de la nova xarxa de d’autobusos, l’Ajuntament ha obert un web: http://www.novaxarxabus.bcn.cat

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies