L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’atur i els desnonaments centren el ple de Nou Barris

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, amb un nou horari: a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Després de rebutjar el PAM, els partits de l’oposició van omplir el plenari de Nou Barris de proposicions d’actuació i inversió per a aquesta legislatura, a l’hora que exigeixen que es mantingui la inversió al districte.

A l´Infobarris en destaquen especialment les propostes que pretenen afavorir l’ocupació i aquelles relacionades amb l’habitatge. La continuïtat de la remodelació de barris, el pla d’equipaments, o la millora de la mobilitat en són alguns dels punts. Però sobretot, les esquerres reclamen projectes per combatre l’atur. ´Tenim zones del districte on hi ha necessitat de desbrossament, i abans fèiem servir equips de neteja´, explicava Monica Palet, d´ICV-EUiA. Des del PSC, Gabriel García afegia: ´Estem demanant que reactivin els plans d´ocupació, el foment de la iniciativa dels emprenedors, el suport a petites empreses i autònoms, potenciar el petit comerç i els mercats´.

En aquest sentit, el districte va destacar l’augment dels programes de formació per a joves d’entre 16 i 19 anys sense titulació acadèmica. Enguany se n’ofereixen 150 places a Nou Barris. ´Hem batallat molt pels PQPI, línia estratègica de joves, per tant, formació, ocupació, inserció laboral, amb nínxols de feina que realment tinguin possibilitats de futur i d’aquí vénen els PQPI. – explicava Irma Rognoni, regidora de Nou Barris – I d’aquí ve la importància. No només hem mantingut els PQPI que teníem, hem lluitat i n’hem fet quatre més, més els que probablement podrem arribar a fer a la Trinitat Nova´.

L’altre punt bàsic pels partits d’esquerra és aturar els desnonaments. El Partit Popular, a més, reclama que els 177 habiatatges buits de Regesa a Torre Baró siguin per a desnonats. La regidora Irma Rognoni va replicar que ja s’està negociant aquesta possibilitat. També està parlant amb diverses caixes per oferir alguns habitatges com a lloguers socials i pisos d’emergència.

Les dues propostes de les esquerres van ser aprovades. Però CiU hi va votar en contra i va insistir que el PAM que va presentar serà el que guiarà la legislatura.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies