Nou Barris celebra Tots Sants

El cementiri de Sant Andreu acollirà una missa en commemoració dels difunts

Avui es celebra la festa de Tots Sants, un dia dedicat al record dels avantpassats. Un moment en el que moltes persones visiten els cementiris. A Nou Barris, per aquest motiu, s’oficiarà una missa al cementiri de Sant Andreu.

Tots Sants és una celebració íntimament relacionada amb la festa celebrada el dia següent, la del Dia dels Morts o Dia de difunts, el 2 de novembre. La creença tradicional és que l´1 de novembre, els vius visiten als morts i el 2 de novembre, els morts visiten als vius. Aquesta festivitat és una de les més antigues en el món cristià.

Segons la tradició, durant aquests dies, els campaners feien sonar les campanes de les esglésies sense descans per avisar els veïns de l´arribada del moment de pregar pels difunts. Com que era una tasca esgotadora, s´enduien castanyes, el fruit més comú en aquesta època de l´any, ben regades amb vi per agafar forces.

Una festa que en els darrers anys comparteix protagonisme amb l’anglosaxona Halloween i les nits d’ànimes com les que ahir al vespre es van celebrar al Casal de Barri La Cosa Nostra, al Casal de barri de la Prosperitat i a l’Espai Jove Les Basses.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies