L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

La Taula d´Entitats de Discapacitats celebra una jornada sensibilitzadora

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, amb un nou horari: a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 14,50h en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

La Taula d´Entitats de Discapacitats del districte de Nou Barris ha organitzat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de Persones amb Discapacitat. Des del mes d’octubre, a diferents indrets del districte es fan visibles moltes de les tasques d’aquestes set entitats que treballen per aconseguir la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serveix també per sensibilitzar les escoles del districte.

Guarnir l´arbre de Nadal de la seu del districte és una gran responsabilitat. Els encarregats de fer-ho són sempre membres del centre ocupacional TEB Verdum i de l’associació de Ca n’Ensenya, dues entitats que treballen per la integració de les persones amb discapacitat. Una feina que fan cada any amb molta emoció. ´Per a ells és com una lloança, poder guarnir un arbre de l’Ajuntament- explica la Sílvia Canudes, educadora del centre ocupacional TEB Verdum- Se senten molt importants amb aquestes coses. És integració, perquè ells normalitzen que ho poden fer igual que tothom.´
Una altra de les activitats per conscienciar sobre el dia a dia de les persones amb discapacitat és la tradicional trobada amb escolars, amb la qual els alumnes experimenten com viu una persona que té alguna discapacitat. I s’adonen també d’algunes dificultats que hi ha, com ara les barreres arquitectòniques. Els alumnes pregunten sense tabús els monitors de les activitats, que en la majoria dels casos són persones amb discapacitat. Finalment, els joves descobreixen que l’esport no està renyit amb la discapacitat.
Les persones amb discapacitat representen el 15% de la població mundial. Jornades com aquestes treballen per aconseguir la igualtat de drets d’aquest col•lectiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies