L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

El resum d´any recull les notícies més destacades del 2012

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris que resum el que ha estat el 2012 al districte. Elaborat per Nou Barris Televisió s´emetrà a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 20.30h (després de l’Infovespre) en redifusió, sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
Per a moltes famílies de Nou Barris el 2012 ha estat un any molt dur. L’increment d’ordres de desnonament ha afectat sobretot a Ciutat Meridiana. Aquestes dificultats, però, ha despertat la solidaritat entre els veïns. I han estat moltes les entitats que han organitzat l’ajuda per als més necessitats. L’AV de Ciutat Meridiana alerta que més de 300 famílies han abandonat el veïnat per problemes amb la hipoteca. Diverses plataformes en defensa de l’habitatge han demanat el suport de les administracions en aquests casos. És per tot això que hem triat aquest tema per encapçalar el resum d’enguany.

I aquest any també hi ha hagut més demanda de productes bàsics i d’ajuda als serveis socials. Per donar resposta a aquesta situació, el consistori ha cedit un local de distribució d’aliments del qual podran fer ús vuit parròquies de la zona. Precisament la zona nord del districte de Nou Barris té l’índex d’atur més elevat de la ciutat
I tot aquest panorama porta els veïns a crear la plataforma Nou Barris cabrejada diu prou. Convoquen cada mes accions reivindicatives per demanar mesures que ajudin a superar la crisi. Un front comú que inclou també la defensa de la sanitat i l’ensenyament públics.
I una de les reivindicacions més sonores és la dels veïns de la Guineueta i Canyelles, que continuen demanant la reobertura del servei d’urgències del CAP de la Guineueta.
De moment, com a resultat de les negociacions, han aconseguit que el CAP obri els dissabtes de de nou del matí a cinc de la tarda. Però la lluita continua.
Els veïns de Verdum i les Roquetes han aconseguit que es renovi el clavegueram pendent de substituir en alguns trams d’aquests barris. Els blocs van ser construïts a meitat dels anys 50 i les canonades eren estretes i d´uralita.
Una altra obra molt esperada és l’adaptació de l’estació de metro de Virrei Amat. S´hi han invertit prop de 8,2 milions d´euros. Els veïns es queixen que el projecte no incorpora un accés amb escales mecàniques a l´entrada principal del metro.
Una obra acabada és aquest edifici de 17 plantes, que inclou una promoció d’habitatges amb serveis per a la gent gran. La Torre Júlia ha guanyat el premi d’Arquitectura i Urbanisme Ciutat de Barcelona 2011.
I l’Ateneu Popular 9 Barris no ha guanyat cap premi arquitectònic, però sí que ha fet un canvi radical. Amb la remodelació recent poc en queda ja de l’estructura de la planta asfàltica reconvertida en centre cultural als anys 70 pels veïns.
Ha estat un any dur, però també hi ha hagut temps per a moments festius. Un dels més destacats ha estat la creació de la colla gegantera de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies