Fes unes postres reials

Us donem la recepta per al tradicional tortell de Reis

Després dels galets, l’escudella, els canelons, els torrons i polvorons… avui és el torn del darrer àpat nadalenc, el Tortell de Reis. Demà ja començarem les dietes, però avui encara falta tastar un dels dolços estrelles d’aquesta època. Com ja sabeu, es tracta d’una coca dolça i que porta dues sorpreses al seu interior. Una és bona: una figureta en forma de rei. I l’altra, és una fava. A qui li toca la figureta, és coronat rei, amb la corona de cartró que porta el tortell. A qui li toca la fava, li toca pagar el tortell! Però perquè aquesta factura sigui ben barata, us direm com podeu cuinar vosaltres mateixos el típic tortell de Reis.

Ingredients:
500 g de farina
100 g de sucre
150 g de mantega
20 g de llevat
1 got de llet
1 cullaradeta de sal
Raspadura d´una llimona
1 ou
Ametlles triturades
Fruita confitada (taronja, meló, cireres, etc)
1 figureta en forma de rei
1 fava
Corona de cartolina

Preparació:
Agafa la farina i posa-la sobre el marbre com si fos un volcà. Omple el forat amb el llevat, el sucre, la mantega, la cullaradeta de sal, la raspadura de llimona i la llet (a temperatura ambient). Barreja els ingredients, amassant-los perquè quedi una pasta consistent però manipulable. Quan la massa estigui al punt, no s’enganxarà a les mans. Ara fes una bola i posa-la en un bol o recipient en un lloc fresc i deixa-ho reposar unes quatre hores com a mínim. Després, agafa-la, estira-la i uneix els seus extrems, de manera que formis un anell, i posa´l en una safata que pugui anar al forn. Llavors, embolica la figureta o sorpresa que tens preparada i la fava amb una mica de paper d´alumini i les introdueixes dins la massa allà on vulguis, procurant que no es vegin des de l´exterior.
A continuació, bat un ou i amb un pinzell pinta la massa perquè quedi brillant. Empolsega la superfície amb sucre i unes ametlles triturades i posa-hi la fruita confitada. Mentre fas tot això, encén el forn i escalfa´l a 150ºC. Quan ja estigui a aquesta temperatura, introdueix la safata i deixa coure el tortell durant una mitja hora. Per últim, fes una corona de cartolina i posa-la al forat del tortell. Bon profit!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies