El flamenc uneix la Mina i Mèxic

La Biblioteca les Roquetes projecta un documental sobre l’agermanament de dues ONGs a través de la música

Què poden tenir a veure Mèxic i el flamenc? La resposta la trobareu aquesta tarda a la Biblioteca de Les Roquetes. Allà es presenta el documental ‘Mexico-Flamenco’, un documental que mostra la col•laboració de dues ONGs d’ajuda a la infància, una de Barcelona i l’altre de Mèxic, en la creació d’un disc de fusió del flamenc i les ranxeres de la ma del reconegut Antonio Cortés ‘Barullo’. D’una banda ens trobem amb Ternikaló, una associació gitana de la Mina que lluita contra l’absentisme i el fracàs escolar dels nens gitanos. I a l’altra banda de l’Atlàntic hi ha l’ONG Jóvenes Orquestas, del barri de Cuauctepec, Mèxic DF, l’objectiu de la qual és la reestructuració del teixit social a través de la música popular a l’hora que ofereixen als joves formació en l’ofici de constructors d’instruments musicals. El resultat d’aquesta col•laboració és un disc on han participat artistes com Diego ´El Cigala´, Silvia Pérez Cruz i Óscar de León, entre altres, i que ha rebut una nominació als Grammy Llatins 2012 com a millor àlbum de flamenc.
La projecció del documental començarà a les 18h i acte seguit podreu gaudir d’una exhibició de la ‘bailaora’ Isabel Orozco i una actuació de taller de ‘cajón’ flamenc.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies