Porta estrena el centre cívic Can Verdaguer

La masia llueix els mil metres quadrats d’instal•lacions a les jornades de portes obertes

Can Verdaguer ha estat la darrera masia que ha funcionat com a tal a la ciutat de Barcelona, i ha esdevingut un símbol del passat rural de Nou Barris. Des d’ahir, Can Verdaguer ha tornat a obrir les portes. Els veïns de Porta han guanyat un equipament amb més de mil metres quadrats. ‘Hem fet una forta inversió, s’han gastat uns dos milions d’euros aproximadament només en la restauració de la masia- explica el gerent de Nou Barris, Juan Carlos Altamirano- La finalitat és donar-li un ús per tal que les entitats del barri tinguin un espai per dur a terme les seves activitats.’ La masia data del segle XVI i està catalogada com a patrimoni històric de la ciutat. És per això que s’han conservat la majoria dels elements d’aquest casalot, símbol del passat rural de la zona. ‘La catalogació B representa que hem de conservar tota l’estructura – afegeix Altamirano – S’ha hagut de fer una restauració molt curosa, conservant tots els elements propis de la masia. Tot el que era la morfologia antiga, les finestres, el funcionament del propi edifici, els sostres i les arcades tan maques que tenim.’ A la façana, els dos rellotges de sol de la masia funcionen com si el temps no hagués passat. S’ha recuperat la façana tal i com era exactament originalment. Per això s’ha fet un tractament a base del recobriment com es feia a l’època, i s’han restaurat tots els elements visibles, tant artesonats com les teules i les arcades exteriors. Darrera la masia hi ha un jardí, que també recupera l’aspecte original. No hi ha cap espai que no s’hagi aprofitat. Fins i tot, les antigues golfes han guanyat sostre per acollir activitats del centre.
Un dels elements antics que s’ha restaurat ha estat una premsa de vi que s’exposa a l’exterior de la masia. El centre cívic la farà servir per donar a conèixer com eren les masies del districte. Així ens ho explica Marian González, directora del centre cívic Can Verdaguer: ‘Tenim programades activitats referents a les masies de Nou Barris i amb la masia de Can Verdaguer en concret. Per exemple fent servir la premsa de vi que hem recuperat, fer activitats amb instituts i escoles.’ Per tal de fer una presentació en societat del nou equipament, aquesta setmana s´han organitzat unes jornades de portes obertes amb un tastet de tallers que mostren una part del que el centre cívic els pot oferir. Us detallem aquesta programació a continuació:

– Demà dimecres 20 de març
Tastet TALLERS DE SALUT
11 a 12.30h. Tai-txí
17 a 18h. Remeis naturals
18 a 19h. Gestalt i moviment expressiu
19 a 20h. Gimnàstica de manteniment

Exhibicions TALLERS D´ARTESANIA
10 a 12h. Pintura a l´oli
16 a 18h. Boixets
18 a 19h. Mobles de cartró

– Dijous 21 de març
Tastet de TALLERS DE DANSA
17 a 18h. Bollywood
18 a 19h. Sevillanes
18 a 19h. Comercial dance
19 a 20h. Balls de saló
20 a 21h. Salsa

Cal inscripció prèvia gratuïta

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies