Continua la vaga i les negociacions dels conductors del bus de barri de la Zona Nord

Treballadors i veïns convoquen una manifestació per divendres al vespre

Els conductors del bus de barri de la Zona Nord es tornen a reunir avui amb l’empresa Sagalés i la Generalitat per intentar desencallar les negociacions i, per tant, acabar amb la vaga que duen a terme des de fa sis setmanes. Sis setmanes en les quals els veïns de la Zona Nord i les Roquetes han deixat de tenir servei de bus de barri. Els conductors, però, no es van mostrar ahir a la tarda gaire optimistes pel que fa a la reunió d’avui i témen que serveixi només per fixar serveis mínims, cosa que rebutgen els conductors en vaga, ja que asseguren que ells estan diaposats a negociar i per tant, no es donen les condicions perquè hi intervingui l´administració i fixi serveis mínims. En una reunió d’ahir a la tarda a la seu del Col•lectiu Ronda (a la fotografia), els conductors van rebre el suport dels treballadors de TMB. Aquests defensen la integració de nou de les línies 80, 81, 82 i 83 a TMB, com era en un origen. Precisament l’arrel del problema rau en les condicions de la concessió del servei a Sagalés. Els conductors expliquen que, en cas de pèrdues, la diferència l´ha d´assumir TMB. Però això, segons els treballadors, no s´ està produint i en canvi afirmen que a ells Sagalés els congela el sou, els amplia les hores i se´ls aplica jornades partides per recuperar diners. Els conductors asseguren que les pèrdues es produeixen per les avaries contínues dels busos a causa del mal estat dels carrers de zones com Torre Baró o les Roquetes. Precisament els conductors han demanat a l’Ajuntament millores en la pavimentació de les vies per minvar els desperfectes en els vehicles. Però sobretot, reclamen que l’administració faci complir a Sagalés les condicions laborals pactades.
La vaga està afectant especialment als veïns de Torre Baró, barri que depén dels serveis i equipaments de Ciutat Meridiana. És per això que l´Ajuntamemt ha engegat beques menjador per als nens i nenes que no puguin pujar a dinar a casa seva. Tot i això el veïnat dóna suport als vaguistes. Aquests afirmen que lamenten no tenir altre remei que provocar aquests prejudicis als que consideren els seus veïns. Bona prova d’aquest suport veïnal és la manifestació convocada conjuntament aquest divendres al vespre. A les 19h sortiran en comitiva des de la plaça Roja de Ciutat Meridiana fins a l´estació d’autobusos de Fabra i Puig.
A la reunió d’ahir també es va anunciar l’apertura d’un compte corrent a modus de ‘caixa de resistència’ per ajudar els conductors dels busos de barri, que no cobren des que estan en vaga. Els treballadors de TMB ja han col•aborat amb mil euros.
Per la seva banda, ahir l’alcalde, Xavier Trias, va qualificar la situació de ‘lamentable’ i va anunciar que es prendran mesures amb l´empresa concessionària, Sagalés, si el conflicte no es resol.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies