L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Obertes les llistes per accedir als 190 pisos de lloguer assequible a Torre Baró

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Avui us expliquem que l’Ajuntament de Barcelona vol donar sortida a uns 190 pisos buits que hi ha a la part baixa de Torre Baró que són propietat de Regesa. Són pisos en règim de propietat i en el context econòmic actual és difícil poder-los vendre. L’Ajuntament de Barcelona, tot i no ser el titular d’aquests pisos, vol posar punt final a aquesta situació i en subvencionarà part del lloguer durant sis anys per aconseguir que costin al voltant de 300 euros per habitatge, la meitat del preu previst actualment. A partir d’avui, les persones que vulguin optar al lloguer assequible d’un d’aquests pisos es poden inscriure a les Oficines d’Habitatge.

Els veïns, però, creuen que aquesta inversió de tres milions i mig d’euros no ajudarà les famílies de la Zona Nord, amb uns indicadors socioeconòmics molt baixos. ‘Ens arriba gent amb tanta precarietat, amb gana, sense llum ni aigua… – explica en Filiberto Bravo, de l’AV Ciutat Meridiana- no comprenem que es gastin aquest dineral i més sabent que aquesta gent no podrà optar a aquests pisos’. Un 25% dels habitatges està destinat a la gent de la Zona Nord i la Trinitat Nova. L’Ajuntament espera que els ajuts facin tornar a molts joves que van haver de marxar d’aquests barris. A més, l’Ajuntament i Càritas han adquirit 30 habitatges en aquestes promocions per a les famílies amb menys recursos. ‘Els veïns tenen reservada una part important d’aquests pisos- afirma Irma Rognoni, regidora de Nou Barris- A més, també hi ha una altra part de pisos que són reserves més de tipus social pròpiament dit, que en aquest cas en tindrem uns 20. I a més Càritas també en té 10 i segur que en tindrà més’.
El procés d’adjudicació dels 190 pisos comença aquesta setmana. Els interessats a tenir-ne un ja es poden inscriure a les Oficines d’Habitatge. Està previst que el sorteig es faci a finals de juny.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies