L’AV de Porta aconsegueix el solar del pla Buits per crear un jardí socioeducatiu terapèutic

L’Ajuntament cedeix l’altre terreny en concurs a un projecte d’activitats artístiques i culturals

Ja es coneixen els projectes guanyadors del Pla Buits, una iniciativa de l’Ajuntament per donar vida i sobretot, ús a diversos solars que han quedat abandonats en els barris. Després de valorar les propostes presentades, els Districtes han donat a conèixer aquesta setmana els projectes que obtindran la cessió dels espais buits durant cinc anys. En el cas del nostre districte hi havien dos casos: el del carrer de Pierola, 12, a Vallbona, i el del carrer de Piferrer, 122, a Porta.
El solar de Porta ha estat concedit a l’associació de veïns i veïnes del barri, que havien presentat un projecte de jardi socioeducatiu terapèutic. A partir d’aquest nom, l’entitat veïnal vol implicar a persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social per encarregar-se de la gestió de l’espai i alhora que entren en contacte amb altres persones del barri. Al mateix temps, pretenen que l’espai recordi el passat rural del barri i recuperar pràctiques agrícoles amb beneficis ecològics i paisagístics. En aquest projecte hi col•laboren 21 entitats.
El segon solar en concurs ha estat concedit a dues entitats de fora de Nou Barris, Collymore (dedicada a accions artístiques urbanes i instal•lacions arquitectòniques) i l’Asociación Cuerpo Transitorio (una companyia de dansa i teatre creada l’any 1996). Les dues juntes gestionaran el solar del carrer de Pierola, 12, situat a Vallbona. Allà tenen la intenció de fer activitats artístiques i culturals, com ara tallers de pintura, escultura, dansa a l’aire lliure o fotografia, entre d’altres; i accions d’Street Art, és a dir, Hip Hop, Skate, Graffitti, etc.
La Comissió d’Avaluació del concurs del Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) ha estat formada per representants del govern així com de les entitats veïnals i cíviques. En total han decidit cedir la gestió temporal de 14 solars municipals a entitats, associacions i fundacions sense ànim de lucre, mentre que cinc espais han quedat deserts en no haver-se presentat propostes o no haver-se considerat suficients per dinamitzar l’emplaçament. Tot i el criteri d’autosuficiència dels projectes, l’Ajuntament assumirà una part de la despesa d’adequar els terrenys. Precisament, actualment s’està estudiant quines intervencions són necessàries per adaptar cada espai als projectes guanyadors.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies