L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Un espai pioner de serveis funeraris obre portes a Nou Barris

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 12.05h. (després de l’avanç informatiu) i a les 14.50h. en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
A l’infobarris d’avui visitarem un espai pioner a la ciutat de Barcelona. Un concepte nou de serveis funeraris que acaba d’obrir portes a Nou Barris. L´espai permet contractar productes i resoldre temes burocràtics relacionats amb la mort d’un familiar. Per fer-ho, ja no cal anar fins als tanatoris. ´Està fet expressament, el que hem volgut és apropar-nos a les famílies, allà on viuen les famílies – explica Josep Peris, director desenvolupament corporatiu de Serveis Funeraris de Barcelona – Els tanatoris tenen la seva utilitat social i es fa una acció molt concreta, però hi ha un conjunt d’accions al voltant del procés final de vida de les persones que no necessàriament s’han de fer en un tanatori o a prop d’un tanatori.´
A l’oficina es poden fer tràmits convencionals com, per exemple, publicar una esquela al diari, personalitzar la cerimònia, o triar les fustes del taüt. L’espai, però, també ofereix un servei pioner per a les famílies: l’acompanyament al dol. ‘No s’anticipa i no es prepara la pèrdua d’una persona estimada, és un sotrac important a la vida de les persones i, nosaltres tot el que fa a l’acompanyament al dol i l’atenció al dol a la pèrdua és un dels nostres punts forts que volem posar en marxa, i que de fet ja el tenim en marxa, en el nostre espai de suport’ afegeix Peris.
El servei té atenció telefònica de psicòlegs les 24 hores, i la presència d´una treballadora social. Amb la intenció de trencar tabús, l’espai s’obre també a entitats i associacions. ‘Posem a la disposició de les entitats del barri una petita sala de conferències de xerrades que tenim. O possibilitat de fer reunions professionals que parlin o no parlin relacionades amb la mort i el procés final de la vida’, explica Peris.
En els propers mesos es farà un seguiment del funcionament del servei. Si el balanç és positiu, altres espais de suport com aquest s’integraran a la resta de la ciutat.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies