Sessió informativa sobre les participacions preferents

L’Associació d´Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances resoldrà dubtes a la Seu del Districte

La Seu del Districte acull avui una sessió informativa sobre la situació actual de les participacions preferents per assessorar i aconsellar les famílies afectades. Serà a càrrec d´Àlex Dauder, Coordinador General d´AICEC-ADICAE (associació d´usuaris de bancs, caixes i assegurances) i començarà a les 18h. a la Sala d’Actes.
A Catalunya, unes 300.000 famílies, majoritàriament gent gran, van invertir prop de 10.000 milions d’euros en preferents sense saber que hi havia un alt risc i que les opcions de recuperar el capital eren poques o nul.les. Fa dues setmanes, Bankia, que aglutina gairebé un terç dels casos, va començar a canviar les preferents per accions de l’entitat. Una operació, envoltada de polèmica, que suposa per a les persones afectades perdre com a mínim un 39% del capital invertit. Però ADICAE, estima que altres entitats poden arribar fins al 70 per cent de quitança, amb la qual cosa el client perdria 7 de cada 10 euros invertits. Des de l’associació es critica la solució de les quitances però també les alternatives que donen la majoria de bancs i caixes, que han obligat als clients a mantenir la inversió molts anys i els han convertit en accionistes. Per tot això, encoratgen els afectats a no conformar-se i denunciar. Tanmateix, l´OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha denunciat que només el 30% dels clients afectats per les preferents ha estat admès en el procediment d´arbitratge engegat, i que al procés li manca transparència.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies