L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

El Mercat de la Guineueta, renovat per dins i per fora

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Avui us descobrirem l’aspecte renovat del Mercat de la Guineueta, un cop remodelat. La darrera peça que en faltava per construir, el supermercat dels baixos, ja està en funcionament. El mercat es va inaugurar l’any 1965 per la necessitat d’abastir d’aliments als barris perifèrics nascuts de les migracions dels anys seixanta. Amb el temps, el mercat va reduir el nombre de parades obertes a 25. Les obres de remodelació, que van començar fa dos anys, han fet nou tot el mercat. Les parades s’han aplegat en un espai més reduït, però actualitzat. A més, s’han ampliat el serveis del soterrani i s’acaba d’inaugurar el supermercat a la planta baixa. Les obres han inclòs també la millora de les façanes i els accessos del mercat per donar un servei més complet als clients. La reforma ha tingut un pressupost de prop de quatre milions d´euros. Ha suposat un gran canvi estructural, però també ha millorat l’equipament en altres aspectes. Els comerciants han aprofitat els canvis per obrir serveis nous als clients. ‘Tenim una sala polivalent que volem aprofitar per fer moltes activitats – explica en Jordi Torregrosa, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Guineueta – Després també canviarem l’horari. Ara treballarem de dilluns a divendres de 8h del matí a 20h del vespre. I volem fer més serveis com el servei a domicili.’ Altres comerciants han decidit també evolucionar, i han readaptat l’antic negoci dels seus pares per tenir una oferta més atractiva. És el cas de la Lourdes Franco: ‘Nosaltres ja fa 20 i escaig d’anys que estem aquí. En principi veníem llegums cuits només i ara hem començat una nova etapa amb pasta fresca. S’ha reinventat la manera de vendre dels mercats i estem tots intentant acomodar-nos a la nova situació, que és un mica complicada però que és el que necessitem.’
Els comerciants han vist amb curiositat i neguit l’entrada en funcionament del supermercat nou. Clients antics i nous es barregen als passadissos del mercat.
El mercat remodelat s’inaugurarà oficialment a mitjan juliol. Però per a molts ja ha començat una etapa nova.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies