Els reportatges de l’Infobarris

El cementiri de Sant Andreu, un dels més antics de la ciutat

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L´origen del cementiri de Sant Andreu es remunta a l´edat mitjana, quan el cementiri parroquial de Sant Andreu de Palomar es va quedar petit. A partir de l’any 1837 es va buscar un nou emplaçament per a la necròpolis fora de l’àmbit urbà. Inicialment es va proposar ubicar-la on ara hi ha el barri de la Prosperitat, però finalment es van triar els terrenys de la masia de Can Calç. L’any 1839 es va inaugurar i beneir el nou cementiri. Amb l’agregació de Sant Andreu a Barcelona l’any 1897, el cementiri va passar a ser de propietat municipal. A mesura que la població va augmentar, el recinte es va ampliar i reformar, amb l’adquisició de nous terrenys. La darrera ampliació és de 1919. La divisió territorial de 1984 va situar el cementiri al districte de Nou Barris.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest link de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/12/03/un-recorregut-pel-cementiri-de-sant-andreu

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies