L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’Ajuntament planeja un rec Comtal més verd i acollidor

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 12.05h (després de l’avanç informatiu) i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Durant més de mil anys, el rec Comtal va abastir d’aigua Barcelona des del Besòs. Avui dia només se’n es conserva visible el tram de la sèquia que travessa Vallbona, a Nou Barris, i Montcada i Reixac. És un paratge molt estimat i utilitzat pels veïns, tant pel lleure com per desplaçar-se d’una ciutat a l’altra. Per això, els dos ajuntaments, empesos per les peticions veïnals, treballen en un pla que millori els marges i l’entorn del rec. ‘Bàsicament la idea és una renaturalització de l’espai, recuperar l’espai natural, recuperar el passeig…- explica Irma Rognoni, regidora de Nou Barris- La idea és recuperar el màxim de zona verda possible, si pot ser gespa, i fer l’arranjament de mobiliari urbà.’
El projecte se centra sobretot en el tram del final de Vallbona i la connexió amb Montcada i Reixac. Aquí es posaran fanals i es farà més agradable el camí que uneix les dues ciutats, flanquejat pel rec Comtal i les vies del tren. ‘Estem en contacte també l’Ajuntament de Montcada per a intentar harmonitzar-ho, i que els ciutadans puguin fer aquest camí de Montcada i Barcelona, amb un espai harmònic, polit, net i arranjat’, afegeix la regidora Rognoni.
Són els primers passos per revitalitzar el passeig pels marges del rec Comtal, on se sumarà també la ronda verda del Besòs. La ruta passarà per aquesta zona provinent del riu, i avançarà cap a Torre Baró pel pont del Congost.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies