Acampada pel dret a l´habitatge al Parc Central

Un grup de veïns aprofita la celebració de l´audiència pública ahir i del ple avui per reclamar solucions als desnonaments

Membres de la Plataforma Afectats per la Hipoteca i del grup 500×20 es van instal·lar ahir amb tendes de campanya al Parc Central de Nou Barris, just davant de la Seu del Districte (a la imatge). Va ser just abans de l´Audiència Pública de Nou Barris, on es van tornar a sentir veus reclamant solucions per als problemes de desnonaments. Precisament els acampats pretenen aprofitar la celebració de l´audiència ahir i del plenari del districte avui per fer visible la seva protesta, i pressionar el govern municipal a la recerca d´un compromís i mesures, com una bossa de lloguer social de fins a 100 euros per a les persones amb ingressos inferiors a 900 euros. La regidora es va comprometre a respectar l´acampada i no desallotjar el campament sempre que es mantingui pacífica i dins les normes.

Per la seva banda, l´audiència pública es va desenvolupar amb relativa calma, fins que van arribar els manifestants de Canyelles i la Guineueta exigint la reobertura de les urgències del CAP Guineueta. Novament no van poder accedir a la sala de plens per raons d´aforament, i van fer sentir la seva veu des de les portes de la Seu del Districte. Precisament per evitar casos com aquest, la presidenta del Consell del Districte, Carmen Andrés, va instar la regidora i els partits a discutir avui durant el ple una ubicació alternativa i més àmplia de l´audiència pública per tal que pugui entrar-hi tothom.

La resposta de la regidora Irma Rognoni a les preguntes dels assistents va tornar a ser polèmica. Part dels assistents es van negar a escoltar les explicacions i van donar l´esquena a la regidora. I quan Rognoni va donar per acabada la sessió, es va produir el darrer incident de la nit: un veí de Ciutat Meridiana es va encadenar a la porta de la sala de plens per reclamar una entrevista amb el gerent de Districte, per tal de mostrar-li a peu de carrer els desperfectes i necessitats del barri. Finalment, la Guàrdia Urbana va tallar la cadena, després que el veí aconseguís la cita amb el gerent.

Avui a les 19h tindrà lloc la sessió Plenària del Consell de Districte, la darrera abans de les vacances. Serà novament a la sala de plens, amb aforament per a 99 persones de públic. L’ordre del dia és el següent:

1.Lectura i aprovació, si s’escau, de l’Acta de la sessió ordinària anterior, del 14 de maig de 2013.

Part informativa:

2.Despatx d’ofici:

– Restar assabentat dels contractes aprovats per la Gerència del Districte en el darrer període.

3.Informe de la Regidora del Districte.

4.Mesura del govern sobre el Pla especial per l’impacte de la crisi en activitats infantils per a l’estiu 2013.

Part decisòria.

5. Crear, a iniciativa de la Comissió de Govern del Districte, fent ús de les facultats atorgades per l’article 47 del Reglament Intern d’Organització i Funcionament del Districte, el Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat del Districte de Nou Barris i aprovar el reglament regulador del seu funcionament, d’acord amb els criteris continguts a l’informe de la direcció de Serveis a les Persones del Districte de 23-04-13.

Part d’impuls i control:

6. Proposisions/declaracions de grups, precs i preguntes dels grups municipals del Consell:

– Proposició del PSC sobre la transparència en el Districte de Nou Barris.

-Proposició del PPC sobre l’habitatge de protecció oficial en el barri de la Trinitat Nova.

– Proposició d’ICV-EUiA sobre la implantació d’un sistema integral de cobertura de necessitats alimentàries a Nou Barris.

-Prec del PSC sol·licitant que les Audiències Públiques es facin en un equipament públic amb aforament més ampli.

-Prec del PPC sobre la possibilitat d’ubicar un Casal de Barri i de Gent Gran a l’antiga Granja del Ritz.

-Prec d’ICV-EuiA per instar a que la regidora executiva de Nou Barris compleixi amb la seva funció i responsibilitat de presidència dels diferents Consells de Barri del Districte.

-Prec d’ICV-EuiA sobre le contracte de concessió del Camp Futbol Municipal de Porta.

-Pregunta del PSC sobre el pla de xoc per a l’ocupació juvenil.

-Demanda del PPC sobre el seguiment de l’execució d’un acord de 29-11-2011: “Que el Equipo de Gobierno del distrito de Nou Barris elabore en el término de un año un informe sobre la viabilidad de la instalación de desfribiladores en las instalaciones deportivas del distrito así como en aquellos otros lugares que, por la afluencia de personas, se considere conveniente.”

-Demanda d’ICV-EuiA, de seguiment de l’execució d’acord de 3-7-2012: La proposició aprovada és la següent:

“1. Refermar el compromís del Consell del Districte de Nou Barris amb l’educació pública i de qualitat.

2.Rebutjar totes i cadascuna de les mesures d’atac a l’educació pública i a la seva qualitat, tant les que provenen del govern municipal de Barcelona, com les del govern català, com les del govern espanyol.

3.Tornem a instar el govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona a mantenir el model públic i de qualitat de les escoles bressol municipals.

4. Instem el govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona a exigir, mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona, al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a retirar les decisions preses envers el proper curs 2012-2013 que, afegidament a la política pressipostària, constitueixen una planificada agressió a l’educació pública i a la seva qualitat.

5. Instem al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona a exigir, mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona, al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el manteniment de la quantitat i la qualitat dels serveis públics educatius a nou Barris, com a mínim als estàndars dels curss anteriors, en tots els centres públics de Nou Barris i en tots els trams educatius (0-3, Infantil, Primària, ESO i Batxillerat) i en totes les línies.

6. Instem al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona a exigir, mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona, al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el manteniment de la quantitat i la qualitat dels serveis públics educatius a nou Barris, com a mínim als estàndars dels curss anteriors, en tots els centres públics de Nou Barris i en tots els trams educatius i totes les línies, especialment en els següents centres públics educatius: CEIP Sant Josep Oriol i IES Pablo Ruiz Picasso.

7. Instem al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona a exigir, mitjançant el Consorci d’Educació de Barcelona, al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el manteniment del grup de P-3 del CEIP Sant Josep Oriol, condició estratègica, no tan sols educativa, per al barri de la Trinitat Nova i garantia de la continuïtat futura de la prestació de servei públic educatiu de qualitat en els dos trams educatius d’infantil i primària.”

7. Precs i preguntes del públic assistent al Plenari.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies