Els reportatges de l’Infobarris

La creu de la Trinitat Nova, testimoni mut de quan les misses es feien al carrer

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Als anys 50, els veïns de la Trinitat Nova acabada de construir havien d´anar a missa a la Trinitat Vella o a Santa Engràcia, travessant descampats polsegosos o enfangats els dies de pluja. L´any 1959 va arribar al barri mossèn Armengol i va decidir transformar un local comercial en l´església de Sant Josep Obrer. Era un espai petit, però suficient per a les celebracions dels dies feiners. Els diumenges, les misses s´havien de fer al carrer. Al lloc on se situava l´altar, s´hi va plantar una creu de ferro que encara avui dia perviu.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest link de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/07/01/creu-trinitat-nova-missa-carrer

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies