Relligant Nou Barris, un museu virtual al carrer

El projecte compta amb 21 codis QR distribuïts pel districte que descobriran diferents espais emblemàtics

Un total de 21 espais emblemàtics del districte de Nou Barris formen part del projecte ‘Relligant Nou Barris’, una iniciativa per posar en valor la història del districte a través dels espais més rellevants. Avui a les 13h tindrà lloc a la plaça de Can Basté l’acte d’inauguració d’aquest projecte que contempla la instal•lació de 21 codis QR per apropar la història del districte a tots els veïns.

És una xarxa que permetrà descobrir el patrimoni de Nou Barris des dels mateixos carrers i places amb un smartphone o amb una tablet. Capturant els codis QR que hi ha a cadascun dels punts, es pot accedir al web (www.noubarris.net/relligantnb) on es poden consultar el text explicatiu i petits documentals sobre la història de l’edifici o espai. Tots els vídeos estan subtitulats per tal que siguin accessibles a tothom i les plaques dels codis QR compten amb text en braille.

Aquesta aplicació es tracta d’un museu virtual al carrer i és gratis, on es pot descobrir l’origen de Nou Barris, dels edificis i monuments emblemàtics que en formen part, però també de la gent i de les lluites que han marcat la seva història. És una xarxa viva que vol seguir creixent en el futur, afegint nous continguts, nous punts i noves rutes.

A la pàgina web de Relligant Nou Barris trobareu tots els punts que formen part d’aquesta xarxa classificats per categories per facilitar-ne la cerca. També podreu seguir les següents rutes temàtiques per Nou Barris: Ruta per les Masies, Ruta pels espais de culte, Ruta d’escultures i monuments, Ruta d’equipaments, Ruta d’espais singulars, Ruta del Segle XX i Ruta de l’aigua.

Relligant Nou Barris és un projecte de Projectart – Nou Barris Televisió, de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris i del Grup d’Història de Nou Barris – Can Basté i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona: Districte de Nou Barris. Aquest projecte pren el nom del llibre Relligant Nou Barris de Francesc Pujol i Martínez per fer un petit homenatge a una persona que ha servit de referència en aquesta tasca de recuperació de la memòria històrica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies