Activitats a la plaça de Sóller per aconseguir dinamitzar el projecte del Pla Buits de Porta

Veïns i joves del barri gestionaran el solar del carrer de Piferrer com a hort psicopedagògic i comunitari

Els veïns de Porta organitzen avui una festa a la plaça de Sóller amb l’objectiu d’aconseguir fons per finançar el projecte del Pla Buits del carrer de Piferrer, catonada amb carrer de Mallorca. Des de les 10h del matí fins a la mitjanit es duran a terme concerts, espectacles de circ, xerrades, una festa infantil o un mercat de segona ma amb més de 200 paradistes. Els fons recaptats s’invertiran en la iniciativa veïnal que vol convertir el solar buit en un hort psicopedagògic i comunitari.
Els veïns i joves gestionaran després de l´estiu el solar de Piferrer completament degradat i fins ara en desús. En faran un hort urbà, un lloc on aprendre i ensenyar agricultura ecològica i inclusiu per a individus amb discapacitat. Però no és només això, és també el punt d´inici d´un moviment que vol transformar el barri de Porta.
Tot va començar amb la convocatòria del concurs del Pla Buits de l´Ajuntament de Barcelona, una proposta perquè entitats sense ànim de lucre dinamitzessin diversos solars i espais en desús de tota la ciutat. A Porta va ser l´Associació de Veïns i Veïnes els que van guanyar la cessió de l´espai per tres anys, amb la proposta d´un hort urbà i jardí socioeducatiu.

Segons expliquen els seus responsables, no es tractava de fer un hort urbà més, en el sentit productiu del terme, sinó d´un jardí socioeducatiu on oferir alguna cosa més al barri i a les associacions, a més de convidar a participar-hi entitats de persones amb discapacitat, oferint-los l´espai per dur a terme tasques d´inserció social.

Tot això a Porta, a una de les zones històricament més reivindicatives de la ciutat, on ja fa 30 anys un moviment veïnal va aconseguir la urbanització de la plaça de Sóller, una de les més grosses de la ciutat, i on fins fa un any hi havia el centre cívic del barri, traslladat ara a la flamant Masia Can Verdaguer.

Amb aquests tres eixos, el nou centre cívic, el futur hort urbà i jardí socioeducatiu i la reivindicació de la plaça de Sóller com a centre i punt de cohesió del barri, els joves i els veïns del barri tiren endavant el seu projecte.

El programa d’actes és el següent:
– De 10h fins a les 20h. Jocs i activitats infantils. Espai d´Entitats de Nou Barris i de la ciutat.

– A partir de les 10h. Flea Market: Mercat de Segona Ma amb més de 200 paradetes.

– De 10h fins a les 13.30h: Xerrades sobre agroecologia.

Primera Part. Alternatives al model d’agricultura actual.
10h. ‘Agricultura i ciutat’, a càrrec de Guillermo Bornstein (Xarxa d’Horts Urbans Comunitaris de Barcelona).
10.30h. ‘Agricultura als edificis’ a càrrec d’en Rubén (Growing Pallet).
11h. Agricultura i salut i degustació d’alfalfa.

Segona Part. Estat de l’Agroecologia i reivindicacions cap a la Sobirania Alimentaria.
12h. ‘Agricultura ecològica socialment justa i circuit curt i Proximitat, Per què?’. A cárrec de Daniel Mercader (Camp de la Sort-el nostre pagès,de La Iaia Mercer i d´ASiA).
12.30h. ‘Problemàtiques de salut i ambientals dels OGM’. A cárrec de Miquel Vallmitjana (Som Lo Que Sembrem) dr. Biotecnologia.
13h. ‘Una proposta per recuperar la nostra pagesia al Delta del Llobregat’. A cárrec de Diego Duran (Ecologistes en Acció, Plataforma Delta Viu).

– De 16h fins a les 21h. Música amb Dj.

– 19h. Circ de l´Ateneu per a petits i grans.

– 21h. Concerts.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies