El Ple aprova l´ampliació de la parròquia de Sant Rafael

La sessió també proposa a Juan Navarro i Pere Cánovas per a les Medalles d´Honor de la Ciutat

La comunitat de la parròquia de Sant Rafael Arcàngel han celebrat finalment l´aprovació de la reforma i ampliació del temple. Fa més de 20 anys que esperen aquestes obres, ja que l´edifici es troba en unes condicions pèssimes, amb esquerdes i degotalls. Durant uns anys van aspirar a traslladar-se a l´antiga església del Mental, però el gran pressupost necessari per rehabilitar-la ho han descartat. Ara l´únic obstacle era que el projecte original incloïa una ampliació que afectava al pati que hi ha entre el Casal de Joves de la Guineueta i la parròquia. L´Ajuntament els va instar a modificar el projecte perquè els joves no perdessin un espai molt emprat en les activitats del casal. La reforma del pla va arribar in extremis, ahir mateix, i tot i les reticències d´alguns grups per aquest termini tan ajustat, el plenari de Nou Barris ha aprovat la reforma. La parròquia s´ampliarà en l´altra direcció i afectarà alguns elements del mobiliari urbà. Tant aquests com la zona verda que afecti, seran compensats.
Durant el plenari també es van informar d´altres projectes d´obres, com una zona de jocs infantils a la part alta de Torre Baró o la reforma a finals d´any de les pistes de patinatge de la via Favència.
Sobre les obres en curs, destaca l´urbanització dels terrenys que quedaven a l´illa de Cotxeres Borbó. Aquests dies s´està acabant d´enderrocar el mur que tancava el recinte. Un pas previ a la construcció dels camins i zones verdes que configuraran els jardins que el plenari de Nou Barris ha aprovat batejar com a Can Xiringoi, en homenatge a la masia del mateix nom que s´aixecava en aquesta zona fins a la construcció de les cotxeres, l´any 1900.
En aquesta línia de recuperació de la història i el patrimoni, l´equip de govern va anunciar els avenços que s´estan fent per conservar el passatge de Santa Eulàlia. Es tracta d´un grup de casetes que van ser construïdes als anys 20 per la família del pintor modernista Ramon Casas i que des dels anys 70 estan afectades per una remodelació urbanística que les qualifica com a zona verda i, per tant, estan amenaçades d´enderroc. L´Ajuntament assegura que està buscant altres zones verdes per substituir els metres quadrats que fixava aquest pla urbanístic i d´aquesta manera desafectar i protegir les cases.
En un altre punt de l´ordre del dia, es van votar i aprovar les propostes que des de Nou Barris s´elevaran a l´Ajuntament per ser condecorats amb la Medalla d´Honor de la Ciutat. Es tracta de Juan Navarro, històric líder veïnal i sindical i el mestre vitraller Pere Cánovas, reconegit internacionalment.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies