Joaquim Lafuente i el Grup sardanista Oreig són els Premis Nou Barris d’enguany

Els guardons són un reconeixement a la tasca que veïns i entitats realitzen al districte

Els guanyadors dels Premis Nou Barris 2014 han estat el Grup sardanista Oreig, en la modalitat col•lectiva, i Joaquim Lafuente, en la categoria individual. Tots dos premiats van rebre els guardons ahir al vespre en un acte celebrat a la Sala de Plens del Districte.

El primer premiat de la nit, el Grup sardanista Oreig va ser fundat l´any 1985 amb l´objectiu de difondre la sardana amb la participació en concursos i exhibicions sardanistes i també mitjançant el seu ensenyament. Va ser membre fundador de la Federació Sardanista de Catalunya i actualment forma part de la comissió impulsora de les celebracions amb motiu de la proclamació de ‘Barcelona, capital de la sardana 2014’. En el vessant competitiu, destaca l´obtenció de tres campionats de Catalunya, en la categoria juvenil, els anys 1992, 1993 i 1994. També hi participa en les trobades internacionals de l´Aplec Internacional de la sardana en diferents ciutats com Amsterdam, París, Viena, Milà, etc.
Darrerament els actes més importants són les trobades anuals de colles veteranes de sardanes que se celebren a diferents indrets del districte. Pel que fa a la tasca educativa, cal assenyalar l´organització de dotze cursets de sardanes anuals a diversos centres com el Centre Cívic Torre Llobeta, al Casal de Gent Gran Vilapicina Torre Llobeta i altres casals de gent gran, amb un total de 200 participants. A més a més, porta a terme cursets de sardanes a algunes escoles de la ciutat.

El guardonat en la categoria individual, Joaquim Lafuente, fa 40 anys que treballa per als barris de la Trinitat Nova i la Prosperitat. Aquest veí va començar al món de les AMPA i de la dinamització esportiva amb un programa que ajudava joves en risc d’exclusió mitjançant l’esport i és, des de mitjans dels anys 90, el coordinador del voluntariat de la Parròquia Sant Josep Obrer, on s’encarrega del repartiment d’aliments entre persones necessitades. Actualment és un dels gestors del projecte DISA, una iniciativa de l’Arxiprestat de Roquetes i Trinitat Vella que reparteix aliments en forma de supermercat per punts al carrer de la Selva, 55. Allà, Lafuente és gerent dels lliuraments d´aliments solidaris i cap de manteniment. També és tutor de dos alumnes del programa de diversificació curricular del Districte de Nou Barris i el Consorci d´Educació de Barcelona a DISA.

Al final de l’acte, els mercats de la Guineueta i la Mercè, organitzadors de la 14a Mostra de mercats, van lliurar un xec a favor de la Fundació Adapta2, amb els diners de la recaptació d’aquest tast solidari.

A la fotografia, els premiats juntament amb la regidora Irma Rognoni i la presidenta del Consell de Nou Barris, Carmen Andrés.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies