Els problemes d’habitatge i nutrició centren de nou el ple i l’audiència

L’equip de govern, oposició i veïns debaten sobre les mesures per prevenir els desnonaments i l’empobriment

Les darreres sessions de l’audiència pública i el plenari de Nou Barris abans de l’estiu van estar marcades de nou per les conseqüències de la crisi econòmica. Des del públic i des de l’oposició es van reclamar solucions als principals problemes, com ara la sagnia de desnonaments, l’atur i l’empobriment general de les famílies. En aquest sentit, l’equip de govern va informar sobre les mesures de prevenció de la pobresa infantil que s’han engegat o mantingut en els darrers mesos, com ara els berenars nutritius dels centres oberts, l’ampliació de les beques menjador o l’aprovació del 92% de les sol•licituts de places de casals d’estiu, per tal que els infants continuïn rebent dinar i esmorzar. Una llarga llista de mesures que van ser ben acollides tot i ser considerades insuficients per alguns veïns i partits, que van aportar les seves suggerències de solucions.
L’informe de la Regidora va repassar també algunes de les obres que s’han fet o s’estan fent al districte, com ara els darrers retocs del Fab Lab de Ciutat Meridiana, l’urbanització de la Trinitat Nova i de cinc carrers a Vilapicina o la propera fase d’obres a l’Ateneu Popular de Nou Barris, entre d’altres.
En l’apartat decisori, es va aprovar una modificació del Pla General Metropolità que regularitza la situació de la parròquia de Sant Narcís, a Canyelles. Una permuta de metre qualificats com a zona verda protegeix l’edifici, que fins ara sobrepassava els límits dels terrenys qualificats d’equipaments. En aquest sentit, un dels veïns van demanar un tracte similar per a les cases de planta baixa del passatge de Santa Eulàlia. Unes casetes dels anys vint cosntruides per la germana del pintor modernista Ramon Casas, i amenaçades d’enderroc des de fa trenta anys per un pla urbanístic que destina el terreny a zona verda.
L’Arxiu Històric Roquetes- Nou Barris va aprofitar la sessió per demanar explicacions sobre les obres de la Casa de l’Aigua que, segons l’entitat, estan malmetent aquest element del patrimoni històric de Nou Barris. Un representant de l’entitat historiadora va reclamar una reunió per parlar sobre l’enderroc d’un dels murs de la casa, catal•logada i protegida, i sobre el túnel que l’uneix amb les instal•lacions de l’altra banda de la Trinitat Vella per sota de la Meridiana.
Pel que fa a la part d’impuls i control, entre altres coses, el govern municipal es va comprometre a estudiar l’arranjament de la tanca perimetral malmesa del camp de futbol del Turó de la Peira, denegant una ampliació de vestidors i oficines per falta d’espai. També van acordar estudiar la construcció d’una zona d’esbarjo per a gossos, una mesura reclamada per un grup de veïns que es van concentrar davant la Seu del Districte durant l’audiència pública.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies