Els reportatges de l’Infobarris

Les pèrgoles de Nou Barris, una instal·lació dels anys 90 per crear identitat

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

Durant els anys 90, Nou Barris va viure una gran transformació: bulevards, la reconversió de l´Institut Mental de la Santa Creu en la seu del districte i la construcció del Parc Central, entre d´altres. Des de l´Ajuntament es va voler crear unes senyes d´identitat del districte, i per aquesta raó es van crear, entre altres elements, les pèrgoles en forma de palmes o diapasons, que els veïns han fet seves amb el nom de “peinetas”.

Aquestes estructures es troben al Parc Central, però també a la plaça Major, a la plaça de Karl Marx i fins i tot a la plaça del Virrei Amat. Donen ombra, són decoratives, es combinen amb els fanals i, a més, són un senyal inequívoc que un està situat a Nou Barris.

Podeu tornar a veure el reportatge en aquest enllaç de btv.cat:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/01/20/pergoles-nou-barris-senyal-identitat/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies