L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

Els veïns denuncien que la remodelació de la casa de l’Aigua ha modificat un dels edificis catalogats

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
Fa uns mesos van començar els treballs de rehabilitació definitiva de la Casa de l’Aigua. Unes obres que els veïns de la Trinitat Nova esperaven des de fa anys, però que han inclòs una actuació que no imaginaven. Es tracta d’aquesta porta, oberta en una de les cases. Els dos edificis estan protegits amb la catalogació C, que no permet alterar-ne les façanes. ‘Les dues façanes formen part del catàleg, per tant, a les dues s’impedeix tocar la façana. – explica eb Jordi Sánchez, Arxiu Històric de les Roquetes/Nou Barris – La paret s’ha enderrocat i d’això no hi ha dubte, hi ha fotografies de fa uns mesos amb la paret perfecta. I ara veiem una gran portalada, subjectada d’una estructura de ferro, i la porta original s’ha tapiat i, en canvi, s’ha obert aquesta gran obertura. Per tant, s’ha enderrocat una façana.’
Segons l’Ajuntament, amb les obres de rehabilitació no s’ha enderrocat cap façana. Només s’han eliminat elements aliens a la proposta original. A més, afirmen que aquest projecte té l’informe favorable del Departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic de l’Ajuntament.
Però, segons l’Arxiu de les Roquetes – Nou Barris, la façana no és l’únic element de la Casa de l’Aigua malmès per obres. Set metres del túnel que connectava la casa amb la muntanya van ser enderrocats amb la construcció del metro fa uns anys. ‘Aquest túnel va lligat a la Casa de l’Aigua, no té sentit la Casa de l’Aigua sense aquest túnel. Per tant, s’ha de rehabilitar. I més quan una part està malmesa’, comenta Jordi Sánchez. El túnel connectava amb el pont dels Tres Ulls, un altre element desaparegut que els veïns també volen recuperar. És una de les demandes que l’Arxiu ha fet arribar també a l’Ajuntament en les reunions que han mantingut els darrers dies.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies