L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

L’illa de les antigues Cotxeres Borbó es transforma en un espai obert amb uns jardins

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

Les obres que acabaran d’urbanitzar l’illa de Cotxeres Borbó arriben a la recta final. Les actuacions recuperen un espai nou de més de 7.000 metres quadrats per als veïns del barri, delimitat pels carrers de Felip II, Costa i Cuxart i l’avinguda de Borbó. El pressupost és d’1.475.626 euros i el termini previst d’execució, per a finals d’any. Però el solar ja sembla un altre i els veïns estan molt satisfets. ‘És el primer que faig quan em desperto: obro el balcó de casa meva i miro. I això que la nit abans ja ho he mirat, però sempre hi ha aquell goig de recordar el que hi havia i veure el que veig ara, doncs em dóna ànims per continuar’, explica la Maria Busquet, veïna i membre de la Plataforma Cotxeres Borbó.
Les actuacions inclouen també la construcció d’uns jardins que portaran el nom de Can Xiringoi, en homenatge una l´antiga masia que ocupava aquests terrenys. ‘Ens sembla una idea maravellosa poder batejar aquest jardinet amb el nom de la masia- afirma la Maria Dolors Millán, una altra veïna també membre de la plataforma- És fer una mica de memòria del que hem viscut aquí’.
L’any 2003, l’Ajuntament va iniciar la transformació de les antigues cotxeres d’autobusos de l’avinguda de Borbó. Es tracta d’un espai amb una superfície de 22.000 metres quadrats ubicats al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. El conjunt està format per un centre esportiu municipal, un equipament de salut, una biblioteca -inaugurada el desembre de 2011-, i un casal de gent gran. D’equipaments pendents, n’han quedat dos: un taller ocupacional i una conselleria de la Generalitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies