Consells en forma de vídeo per evitar delictes adreçats a la gent gran

Els Mossos d’Esquadra estrena una nova eina de prevenció en col•laboració amb veïns i Nou Barris Televisió

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB) ha posat en marxa una nova metodologia per fer arribar consells de seguretat a les persones d’edat avançada, en el marc de les xerrades preventives que es realitzen en casals d’avis, associacions i entitats. Es tracta de potenciar a través de vídeos, el treball preventiu que ja realitza el cos de Mossos d’Esquadra entre les persones grans amb l’objectiu d’evitar que siguin víctimes de fets delictius (furts, robatoris violents i/o estafes), a més de garantir la seguretat en el seu dia a dia.

El nou projecte, dut a terme per Projectart – Nou Barris Televisió i agents del grup de Policia Comunitària de la comissaria de Nou Barris, consisteix en la realització d’un vídeo amb diferents escenes quotidianes on es visualitzen les eines de seguretat per evitar ser víctimes d’un fet delictiu. L’objectiu és captar l’atenció i reflexió dels veïns perquè prenguin consciència i puguin interioritzar aquests consells a la seva vida quotidiana. Aquestes escenes han estat protagonitzades per veïns i veïnes del districte, que pertanyen a casals de gent gran, grups de teatre, comerciants i paradistes de mercats municipals i altres entitats ubicades a Nou Barris,

Entre d’altres, en el vídeo es pot veure com cal portar la bossa per evitar una estrebada, quines mesures cal prendre perquè no entrin a robar a casa, què cal fer per no ser víctimes d’un fals revisor del gas o quines mesures cal prendre per prevenir que ens assaltin quan sortim d’una entitat bancària.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies