L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

La Titellada estén els fils de la convivència a les Roquetes

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.

La Titellada, que enguany va arribar a la 9a edició, és tot un referent dels titelles a la ciutat de Barcelona. Durant una setmana les places i carrers de les Roquetes es van omplir d’actuacions i altres activitats relacionades amb els titelles. Uns espectacles en espais públics que apleguen cada tarda entre 250 i 300 persones.

Els titelles són un element de transmissió de cultura, d’història i de coneixements. Amb aquesta idea, l’Associació Titellaire de Roquetes i el Centre Ton i Guida organitzen cada any la mostra de titelles de les Roquetes, més coneguda com la Titellada. Una mostra que també serveix per afavorir la convivència entre els veïns, com explica la Inés Álvarez, presidenta de l’Associació de Titellaires de les Roquetes: ‘Per nosaltres, el titella és una eina de cohesió social que fem servir perquè el barri convisqui en igualtat. Per això traiem la Titellada al carrer i gairebé sempre els nostres espectacles es fan a les places i carrers del barri.’

Dijous, el Titinerant va omplir d’espectacles places i carrers per donar a conéixer com era l’antic ofici. ‘Per recuperar aquella essència dels titellaires antics que anaven de plaça en plaça, de poble en poble’, comenta el Josep Antoni Ruiz, coordinador de la Titellada.

Com cada any, la Titellada ha retut homenatge a la trajectòria professional d’una companyia de titelles en actiu, enguany a La Puntual, dirigida per l’Eugenio Navarro. A més dels espectacles, i fins a final de setembre, hi ha una exposició sobre titelles al Centre Ton i Guida i una recollida solidària d’aliments per a un projecte social del barri.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies