L´actualitat de Nou Barris a Barcelona Televisió

El Consorci del Besòs arrenjarà el camí del rec comtal entre Barcelona i Montcada

Barcelona Televisió emet avui l’Infobarris, el recull de l´actualitat del districte elaborat per Nou Barris Televisió, a les 10.45h i a les 14.50h en redifusió (després del BTV Notícies Migdia), sense oblidar la possibilitat de seguir les notícies al web btvnoticies.cat i al servei ‘a la carta’ del web de Barcelona Televisió.
Fa anys que els veïns dels barris de Vallbona (Barcelona) i Can Sant Joan (Montcada i Reixac) reclamen que els respectius Ajuntaments condicionin el pas que connecta tots dos municipis. El camí, que transcorre paral•lel a un tram del rec comtal i les vies de la Renfe, no reuneix les condicions mínimes de seguretat i higiene.
Després d’anys de reivindicacions veïnals, el Consorci del Besòs arrenjarà el pas. A partir de gener, s’invertiran 650.000 euros per dignificar el tram de camí que transcorre paral•lel al rec comtal. ‘Netejarem els voltants i la vegetació del voltant del sòl del camí serà una mica alta i específica que resisteixi la humitat de l’aigua. – explica Irma Rognoni, regidora de Nou Barris – El terra en concret es farà d’un sauló compacte perquè pugui ser el màxim accessible possible i per altra banda tot el que és protecció a les vies del tren’.
La part baixa del camí quedarà també il•luminada, seguint la normativa de Renfe que no permet la instal•lació de fanals elevats prop de les vies. Els veïns de tots dos municipis estan satisfets amb el projecte, tot i que per a la construcció del camí nou demanen materials més resistents. Està previst que les obres comencin al gener i tinguin una durada d’uns sis mesos. En aquest temps els veïns demanen que s’obri un antic pas de muntanya que connecta els dos barris.
El Consorci s’ha compromés a obrir aquest pas si un cop desbrossat és segur per als veïns. Tanmateix, segons afirma l’Ajuntament, el camí no quedarà tancat més de 3 setmanes durant les obres.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies