Acord entre partits i comerciants per establir un pla estratègic de comerç al districte els propers

El recorregut del bus V27 torna a ser qüestionat per veïns i oposició

La Seu del Districte de Nou Barris va acollir anit un ple tranquil, que va començar amb el balanç de les actuacions executades i pendents del PAM. La gerent va informar de l’estat de les obres en execució o a punt d’acabar, com ara la remodelació del poliepsortiu de Virrei Amat, la rehabilitació de la façana de la caserna de la Guàrdia Urbana, la rehabilitació del castell de Torre Baró i els seus entorns, i el centre cívic Zona Nord, entre altres. Pendents de començar està la segona fase de reforma de l’antic centre cívic Porta Sóller i l’adeqüació del centre del Tronada com a espai obert. En espera d’elaborar l’estudi i el projecte queden la piscina del Tuó de la Peira, el casal de barri de la Trinitat Nova i el de Torre Baró i la instal•lació de pèrgoles al Campillo de la Virgen i la pista esportiva de la Guineueta, entre altres punts.
En un dels punts del dia, l’equip de govern va presentar el Pla de Comerç 2014-2017, un projecte amb 7 punts i objectius i gairebé 100 mesures per impulsar el petit comerç de barri i les entitats de comerciants. Aquest pla s’ha elaborat amb l’acord de tots els partits polítics i representants dels comerciants, i compta mab un pressipost de 350.000 euros per dur a terme mesures com la dinamització, la promoció, la creació d’una imatge pròpia del comerç de Nou Barris, la formació dels botiguers, promoure l’emprenedoria al districte i afavorir les connexions entre les zones comercials i millorar l’espai urbà. Tot i ser aprovat, ICV-EuiA va denunciar la contradicció de defensar el petit comerç amb un pla com aquest mentre alhora CiU aprova mesures a nivell de ciutat per ampliar la superfície comercial de l’Heron City, la Maquinista o Glòries, que poden influir negativament en el comerç de proximitat de Nou Barris. El portaveu de l’equip de govern, Santi Borrull, va expressar la voluntat de consensuar mesures de districte amb les decisions de l’ajuntament central.
D’altra banda, veïns i oposició van tornar a reclamar la recuperació de les parades de bus anul•lades amb la introducció de la línia V27 de la xarxa ortogonal, especialment en els barris del Turó de la Peira i Canyelles. La regidora va tornar a insistir que les decisions de TMB s’han de revisar ja que es van prendre sobre el mapa i no van tenir en compte els pendents dels barri.
També es va debatre sobre dos equipaments pendents: el casal de barri de Torre Baró i el de Vallbona. D’una banda, els veïns i el PP van reclamar l’acondicionament immediat dels locals que l’Ajuntament ha adquirit fa uns anys a la plaça dels Eucaliptus per destinar-los a casal de barri. Però segons CiU s’estan buscant els recursos per poder dur a terme el projecte. Pel que fa a Vallbona, el PP i PSC van reclamar que s’adeqüés l’antic local de Ca N’Ensenya com a espai per a les entitats del barri. Una petició que es va desestimar per les males condicions del local, abandonat i vandalitzat des de fa uns anys. Es va argumentar que es prefereix prioritzar en un futur per a tal fi la remodelació de la Granja del Ritz o la construcció del casal de barri de Vallbona prevista dins el pla de l’ARE, la reforma urbanística i constructiva projectada per a la zona dels horts de la Ponderosa.
En el torn dels precs i preguntes del públic, un representant del club de futbol CCD Turó de la Peira va reclamar a districte solucions als problemes de vestidors. A partir de la introducció del futbol 7, el club no disposa de vestidors suficients per assolir tots els nens i nenes, i han de recòrrer a espais d’una escola privada propera. També es va queixar del malestat de la tanca que envolta el camp. En aquest sentit, la regidora va assegurar que en cas de perill s’actuaria en aquesta tanca i es va comprometre a intentar trobar alguna solució per al tema dels vestidors.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies