Destrosses a l’Oficina de Serveis Socials de la Zona Nord

Un grup de veïns va protestar pels desnonaments i va destrossar l’equipament

Un grup d’uns 40 veïns va irrompre a l’Oficina de Serveis Socials de la Zona Nord per protestar contra la programació d’un desnonament a Ciutat Meridiana que, segons els veïns, el mediador de l’Ajuntament havia assegurat que no es duria a terme. Però la comitiva judicial es va presentar el cas i el desnonament no es va dur a terme per la intervenció veïnal. Va ser el tercer desnonament aturat del matí. Després dels fets, els veïns es van dirigir a l’Oficina de Serveis Socials del barri per demanar-ne explicacions i reivindicar ajuts per a les famílies afectades. Però els ànims es van encendre i un grup dels protestants va acabar provocant destrosses al mobiliari i a l’oficina. Segons un comunicat de l’AV de Ciutat Meridiana i el Col•lectiu Jove de Nou Barris, ‘les treballadores del centre s’han estat rient i s’han tancat en una sala per evitar parlar amb els afectats. Quan la situació s’ha relaxat i molts dels afectats anaven retirant-se de la sala, les treballadores han sortit entre rialles, el que ha molestat als afectats’. Els treballadors de l’oficina, que es van tancar als despatxos només entrar els veïns, van trucar la Guàrdia Urbana. Els agents van identificar 8 dels autors de les destrosses, però no van efectuar cap detenció.
Des de l’AV de Ciutat Meridiana i el Col•lectiu Jove de Nou Barris reclamen ajudes més ràpides per resoldre els problemes d’habitatge al barri: ‘Exigim a l’Ajuntament que intervingui en la situació dels Serveis Socials de la Zona Nord, que el Banc d’Aliments funcioni igual, o millor, que la resta de Barcelona’.
L’Ajuntament denuncia que, durant la mitja hora d’ocupació de l’Oficina de Serveis Socials, es van causar diversos desperfectes al local. Segons el consistori, els manifestants van llençar bosses d’escombraries, ordinadors, una impressora i documentació del centre i ha anunciat que interposarà una denúncia per una presumpta infracció penal.
El Centre de Serveis Socials Ciutat Meridiana – Torre Baró – Vallbona ha hagut d’interrompre la seva activitat i es van suspendre 26 visites programades ahir. Els serveis de neteja han treballat per deixar en condicions l’oficina i s’està en espera de substituir els aparells informàtics malmesos. La Guàrdia Urbana vigilarà el centre durant tota la setmana.

Foto facilitada per l’Ajuntament de Barcelona.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies