46è Aplec de la Sardana de les Roquetes

El Parc de la Guineueta s’omple de rotllanes a partir de les 10h del matí

Un any més sardanistes d’arreu de la Catalunya sud i nord dirigeixen els seus passos fins al parc de la Guineueta, escenari històric de l’Aplec de les Roquetes. Una trobada organitzada per l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes des de fa 46 edicions i que s’ha convertit en un referent a nivell nacional. Serà una edició encara més especial, tenint en compte que Barcelona ostenta la capitalitat de la sardana d’enguany. Precisament, entre el repertori de la jornada hi destaca la interpretació de ‘Barcelona 2014’ de Jesús Ventura. Aquesta peça va ser expressament composta en motiu de la capitalitat de la sardana i serà interpretada per la cobla titular de la ciutat, la Sant Jordi. Una cobla que compartirà escenari amb altres tres de les millors companyies del país: La Principal de la Bisbal, Montgrins, i Principal del Llobregat. També es commemorarà el centenari del naixement del mestre Josep Capell amb la interpretació de ‘Sardanes a Mollerussa’. A l’intermedi, la Banda Simfònica Roquetes de Nou Barris, que pertany a l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, farà un concert per celebrar el seu vint-i-cinquè aniversari. Es farà a les 15.15h al mateix recinte del parc i s’interpretaran cinc peces. La ballada es reprendrà a partir de les 16h amb una sessió en la qual sonaran algunes peces escollides per votació popular a l’anterior de l’aplec de l’any passat, com ara ‘Carícies’, ‘Vilanova de la Muga’ i L’encís del Ripollès’.
L’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé va començar amb la idea d’apropar la cultura catalana a uns barris que en aquell moment estaven poblats majoritàriament per gents d’altres regions d’Espanya. El temps i l’afluència fidel de colles han consolidat aquesta cita, sempre amenitzada per les millors cobles del país. Com sempre també, la dansa compartirà protagonisme amb altres esdeveniments, com ara el dinar popular, el ball del fanalet o el concert.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies