Els veïns es concentren per aturar 15 desnonaments

La jornada va finalitzar amb l’ocupació simbòlica de la seu del Districte per part d’alguns participants a les accions

Prop d´un centenar de persones es van concentrar ahir a Verdum, entre les quals hi havia veïns i activistes de diversos moviments i associacions com la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca (PAH). L’objectiu de la mobilització era aturar els primers dels 15 desnonaments que estaven anunciats per ahir dilluns, 11 d’ells a Nou Barris i quatre a Sant Andreu. Els veïns concentrats, convocats per l´Associació 500×20, es van dividir en diversos grups per arribar als diferents domicilis. Abans d’iniciar les mobilitzacions, però, ja s´havien suspès quatre dels desallotjaments previstos.

Els concentrats es van trobar a primera hora al número 176 del carrer de Casals i Cubero, on s’havia de produir el primer desnonament. Una vegada suspès, després d’arribar la comitiva judicial i una patrulla dels Mossos d’Esquadra, els concentrats es van desplaçar a la resta de pisos que havien de ser desallotjats.

Durant el matí, veïns i activistes van fer una ruta pels pisos afectats. En tres dels casos, les persones que hi vivien van decidir entregar les claus de l’habitatge a la comitiva judicial. Tanmateix, l’acció dels participants a la mobilització va aconseguir evitar que la comitiva judicial efectués el desnonament de dos pisos. En alguns dels altres casos, els pisos ja estaven buits.

La jornada va acabar amb l’ocupació simbòlica de la seu del districte de Nou Barris per part d’alguns dels participants a les accions. Els concentrats asseguren que continuaran amb les mobilitzacions fins que no es posi punt i final a la problemàtica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies