ASENDI estrena a Nou Barris el primer Banc Solidari de Material Ortopèdic de Barcelona

Es tracta d’un servei pioner de préstec i donació de cadires de rodes, crosses i altres elements

L’entitat ASENDI (Associació per a la Sensibilització Envers la Discapacitat) ha inaugurat la nova seu del Banc Solidari de Material Ortopèdic, un servei pioner a la ciutat que gestiona la donació i préstec de cadires de rodes, caminadors, crosses i altres tipus de materials ortopèdics. El nou local està situat al carrer de Sanchis i Guarner, 14-19, al barri de Porta.

El Banc Solidari de Material Ortopèdic d’ASENDI compta ara amb 200 metres quadrats dedicats a l’emmagatzematge i gestió del material, així com del taller en el qual es posa a punt els elements. ‘El que més fem nosaltres són crosses, caminadors- explica la Consol Gràcia, vicepresidenta d’Asendi- Últimament, degut a que l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ens promociona, ens han donat ja llits hidràulics, uns llits fantàstics i tenim alguna grua, cosa que abans era impensable. Primer perquè no teníem lloc i l’havíem de refusar, i tampoc teníem mètode per anar a buscar-lo’.
L´horari d´atenció al públic és els dimarts de 10.30 a 12.30h, encara que els quatre voluntaris del banc solidari també atenen a hores convingudes (telèfon de contacte: 638 493 183). Aquesta seu ha estat possible gràcies a un conveni de l’entitat amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el districte de Nou Barris.

La filosofia del banc solidari és la del reciclatge, entès com a la recollida de material ortopèdic de persones que ja no el fan servir i el préstec temporal del material a altres persones que el necessien. El préstec es realitza mitjançant un contracte amb dades bàsiques i una fiança que es reemborsa a la tornada del material prestat, deduint un import social que reverteix en el seu manteniment. Pels usuaris, és una gran ajuda en temps de crisi. Així ho assegura Rosa Maria Colàs: ‘És un material que, en el cas de la meva filla, era per poc temps, i no saps d’on treure’l. I no et compraràs una cadira de rodes per a un mes. Per això aquest servei va molt bé, perquè véns, ho demanes i després ho tornes. I tot està en optimes condicions’.

ASENDI va posar en marxa aquest projecte fa set anys, quan va començar a rebre donacions de diferents materials ortopèdics per part de particulars. Llavors va sorgir la idea de la reutilització d´aquest material, emmagatzemat en un principi en els domicilis particulars, i posteriorment a l’antic Centre Cívic Porta-Sóller, fins que les obres de remodelació de l’equipament i la manca d’espai per l’augment de donacions, van obligar l’entitat a buscar un altre espai.

ASENDI està formada vuit voluntaris, dels quals quatre s’encarreguen de gestionar el Banc Solidari de Material Ortopèdic. L’entitat es va crear l’any 2007 amb l’objectiu de sensibilitzar la societat i treballar per trencar barreres i estigmes, i avançar cap a una inclusió de les persones amb diversitat funcional. Per tal motiu organitzen exposicions relacionades amb la superació i l’accessibilitat, i realitzen xerrades i tallers de sensibilització a diversos equipaments i centres escolars. La seva tasca ha estat reconeguda amb el Premi Nou Barris 2010, que atorga aquest districte.

A la imatge, Francisco, un dels voluntaris, repara una cadira de rodes per donar-la en préstec.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies